lauantai 4. joulukuuta 2010

ITSENÄISYS JA MARSKI
Kun itsenäisyyttä järjesteltiin Suomeelle vuosisadan 1915-1917 paikkeilla, niin Väinnö Felix Linden eli isosiäni oli jääkärien joukossa itsenäisyysaktivistina. Sittemin ensimmäisessä maailmansodassa lääkintäeverstinä.
Kun hänet heittettiin Spalernajan vankilaan Siperian reissua varten TSAARIN TOIMESTA, niin SAMAAN AIKAAN VETI MARSKI SKUMPPAA ksekusteli sivistyneesti RANSKAKSI tsaarin hovissa. Eli marsi ei ollut Suomen itsenäisyysaktivisti vaan itse asiassa vastapuolen korkea-arvoinen UPSEERI, joka muistaakseni on myös kuvattuna tsaarin kruunajaiskuvassa ( löysät tiedot tästä mutta voidaan tarkistaa/toinen upseeri jommalla kulmaal puolella?).

Hyvää itsenäsyyspäivää vaan kai
Julkaise teksti
kille, jotka koskaan lukevat tätä.

Johannes Felix Linden

torstai 2. joulukuuta 2010

Sodasta ja itsenäisyydestä

Joo toi Titin juttu oli ok ja jees reminderi.
Mun Isoisä oli silloin armeijan ylilääkäri ja kenraali.
Ei ollu aina aivan hyvää pataa Marksin kanssa, koska kun isoisä oli ekan maailmansodan edeltävänä aikana vähän ennen Venäjän vallankumousta Suomen itsenäisyystouhuissa ja jääkärijärjestelmän luonnissa mukana, niin Ryssät nappas hänet kiinni (siis Tsaarin armejan miliisit) Vaasassa kun oli menossa Saksaan ja sen takia Vaasata yli Ruotsiin.
Pantiin ryssän toimesta sitten Väinö Felix Linden Spalernajan tutkintavankilaan (Lähelle Pietaria) Siperian keikkaa varten. Mutta hän pääsi vapaaksi vahingossa muiden samaan vankilaan tuotujen suomalaisten jäärkäriliikkeen akstivistien kanssa, kun Venjäjän vallankumous syttyi ja samassa vankilassa viruneet vallankumouksen kannattajapolsut vapautettiin polsujen hyökätessä vankilaan kavereitaan vapauttamaan. Silloin piti jääkäreiden nopeasti järjestäytyä (osasivat odottaa jotain tapahutvaksi kun osasivat kuultuaan hälytyksen, morsettaa patteriverkoston avulla puukauhoilla Morsetusta iskien, et nyt jotain tapahtuu metelistä päätellen) ja snadin pikamiitingin jälkeen pihalla hiffasivat lähtee haneen vankilan pihalta ennekuin polsut hiffas ja snajas muilta vangeilta, et täs vankilas oli muitakin ku polsuja posessa. Ne jotka lähti ja onnistu tuleen takaisin Suomeen mettiä pitkin, kutusutaan nykyään tän jutun vuoksi kalterijääkäreiksi. Ne jotka eivät jostainsyystä liittyneet mukaan porukkaan tapettiin sinne mistä polsut ne kiinni saivatkin. Hyviä ukkoja jäi sille matkalle.
Marski oli tuolloin tsaarin armejan korkea-arvoinen upseeri. Siinä syy mix Väiski ei oikeen tykännyt marsalkasta. Ku oltiin oltu vähän niinku eri puolilla pöytää.
Tällasita tänään!! Hyvää itsenäisyys päivää kaikille, kun se synttärijuhla kohta taas saapuu.